04 januari, 2005

Packningsvånda...

Ja, så står jag inför min första afrika-resa. Klockan är snart fyra på morgonen; klockan halv elva ska jag åka ut till Landvetter, och jag har ännu inte packat. eller diskat, sugit bort dammråttorna och tagit hand om smutstvätten. Jaja. Kommer tid, kommer råd.

Nu har jag ändå fått kontakt med en kille i Mali, Pedro, som antagligen kommer att kunna hjälpa oss. Han pratar engelska och kan antagligen tolka för oss. Kanske kan han också hjälpa oss att fixa transporten till festivalen. Det ordnar sig alltid.

Igår ringde en journalist från Hallands Nyheter igen. De har redan skrivit om oss, men hon ville ändå ha en kort telefonintervju inför resan. Det är lite roligt att vi fått så mycket publicitet, jag hoppas att vi kan sälja lite material efter resan också. Om inte annat så är det bra reklam inför den stora hjälpinsamling vi ska göra senare i vår. Mer om det en annan gång.

Nu står jag alltså för packningsbekymret: Vad behöver man i Mali? Få se... Ligga i tält i ökenklimat; 30 - 40 grader på dagarna, och ner mot 5 grader på nätterna... Hmmm. Tjocktröjan, kommer den att skrymma? Långkallingar att sova i? Kommer de att behövas i sovsäcken? Långärmat, shorts och t-shirt... skor i öknen? Skorpioner, blä. Tjock sula kan aldrig vara fel... Och om man nu vill gå på en nattklubb i Bamako, vad ska man ha då? Har de nån särskild dress code? Burkha för kvinnorna, männen inlindade i lakan? Nä, det var fånigt...
Visst ja, toapapper är aldrig fel att ha med sig!
Så där snurrar tankarna hela tiden. Det enda jag kan vara säker på är att det jag tar med kommer att komma till användning. Eftersom jag reser med lätt bagage blir det inte tillräckligt med saker för att jag ska kunna vara så nogräknad. Har jag kunnat klä mig fel på allehanda tillställningar i Sverige ska jag nog kunna sticka ut i öknen i Mali och på nattklubbar i Bamako också...
Drar mig till minnes följande rader av Tage Danielsson:
"Det heter ju att kläderna gör mannen. Men så är det inte alls: Det är minst lika ofta kvinnor som syr kläder."